Voor ouders

Wilt u graag dat uw kinderen worden opgevangen door iemand met pedagogische kwaliteiten? Dan is opvang door een gastouder wellicht iets voor u.

Een aantal voordelen op een rij:

  • Kleinschaligheid: Een gastouder vangt maximaal 6 kinderen tegelijk op. Hierdoor is het contact met de kinderen hechter en persoonlijker dan in een kindcentrum, waar kinderen vaak met wisselende groepen en wisselend personeel geconfronteerd worden.

  • Flexibiliteit: Ofschoon gastouders gewoonlijk op vaste dagen en uren kinderen opvangen, is het vaak mogelijk individuele afspraken te maken.

  • Professionaliteit: Een gastouder is pedagogisch geschoold en is in het bezit van een ehbo bij-kinderen-certificaat. De Kleintjes heeft een Pedagogisch Beleidsplan, waarin staat wat er van een gastouder verwacht wordt. Jaarlijks wordt tijdens een huisbezoek op de opvanglocatie beoordeeld of een gastouder zich aan deze richtlijnen houdt. De ouders worden over de bevindingen op de hoogte gebracht. Ook de ouders worden benaderd, zodat zij hun bevindingen met de gastouder kenbaar kunnen maken.

  • Prijs: Over het algemeen is gastouderopvang goedkoper dan opvang in een kindcentrum. Ook hebben ouders recht op kinderopvangtoeslag bij opvang door een gastouder.

  • Toeslag: Wilt u weten op hoeveel kinderopvangtoeslag u ongeveer recht heeft? Maak dan hier een proefberekening